Lekkere wijn recepten

Geroosterde aubergine met zwarte knoflook en venkeltartaar

De bereiding van de aubergine is -met aanpassingen- een citaat uit het boek Plenty More van Yotam Ottolenghi.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 g aubergines, in plakken van 1 ½ cm
  • 30 g zwarte knoflook 
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetl citroensap
  • 8 teentjes knoflook, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
  • 3 rode pepers, in schuine ringetjes gesneden
  • 15 g gemengde groene kruiden (dille, basilicum, dragon, peterselie)
  • 4 rundertartaartjes
  • 1 eetlepel vekelzaad
     

Bereiding

  1. Leg de plakken aubergine naast elkaar op een schaal en bestrooi met een klein beetje zout. Besprenkel ze met olijfolie. Wrijf de olie direct met de vingers gelijkmatig over het oppervlak voordat hij er helemaal ingetrokken is. Gebruik niet te veel, maar ook niet te weinig olie. Voor deze hoeveelheid is 50 ml voldoende.
  2. Leg de plakken op een ovenschaal en zet ze gedurende ongeveer 30 minuten in een oven op 250 ºC.
  3. Blend ondertussen de zwarte knoflook in een keukenmachine met een mespunt zout, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels yoghurt en het citroensap. Roer er dan de rest van de yoghurt door en zet weg tot gebruik in de koelkast. 
  4. Verhit 100 ml olijfolie in en kleine steelpan en zet het vuur hoog. Bak (eigenlijk meer frituur) hierin de plakjes knoflook en de ringetjes rode peper. De knoflook is dan lichtbruin en de peper licht krokant. Laat knoflook en peper op keukenpapier uitlekken.
  5. Bak de tartaartjes in een beetje olijfolie aan beide kanten bruin. Bestrooi met het venkelzaad en houd ze warm. Haal de plakken aubergine uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Bestrooi met wat fijn zeezout. Schep een deel van de yoghurtsaus er in klodders overheen. Strooi er de knoflook en rode peper over en daarna de groene kruiden.  
  6. Serveer de aubergine met de tartaartjes.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Fleur d'Eglantine Rosé 2023

Fraaie droge rosé met een zalmroze tint en een verfijnd aroma van rood fruit en milde kruiden. De smaak zet zacht, mild en rond in ontwikkelt zich evenwichtig en aanhoudend.

89
Wine Enthusiast
2022
WineEnthusiast.com: 89 punten

With its pretty deep pink robe, this rosé will surely please any crowd. It is easy to enjoy with straight-forward notes of fresh raspberries, citrus skin, Bosc pear and a refreshing saline finish.
91
Parker
2022
The Wine Advocate: 91 punten

The 2022 Costieres de Nimes Rose Fleur d'Eglantine gives up aromas of crushed stone, lime zest and ripe peaches. Medium-bodied, it's a silky-textured, streamlined offering, with a long, elegant finish
93
Wine Anorak
2021
WineAnorak.com | Jamie Goode: 93 punten

Such texture and purity: it may be pale coloured but it has lovely volume in the mouth: a really distinctive, elegant rosé with lovely intensity and elegance.
Perswijn
2021
Perswijn: 4,5 sterren

De Eglantine is ingetogen, met heerlijk fruit als bessen, kersen en aardbeien; hij is rond en sappig, met vulling, pit en lengte.

12,40

Vanaf 12 flessen 11,40 per fles

Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Fleur d'Eglantine rosé magnum 2022

Kwaliteitsrosé, mooi als aperitief met licht gekruide hapjes, maar ook uitstekend bij vele koude en warme visschotels. Fraai droog, met een zalmroze tint en een verfijnd aroma van rood fruit en milde kruiden.

Flesinhoud: 1500 ml

89
Wine Enthusiast
2022
WineEnthusiast.com: 89 punten

With its pretty deep pink robe, this rosé will surely please any crowd. It is easy to enjoy with straight-forward notes of fresh raspberries, citrus skin, Bosc pear and a refreshing saline finish.
91
Parker
2022
The Wine Advocate: 91 punten

The 2022 Costieres de Nimes Rose Fleur d'Eglantine gives up aromas of crushed stone, lime zest and ripe peaches. Medium-bodied, it's a silky-textured, streamlined offering, with a long, elegant finish
93
Wine Anorak
2021
WineAnorak.com | Jamie Goode: 93 punten

Such texture and purity: it may be pale coloured but it has lovely volume in the mouth: a really distinctive, elegant rosé with lovely intensity and elegance.
Perswijn
2021
Perswijn: 4,5 sterren

De Eglantine is ingetogen, met heerlijk fruit als bessen, kersen en aardbeien; hij is rond en sappig, met vulling, pit en lengte.

26,30

Vanaf 12 flessen 24,15 per fles

Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Even geduld a.u.b.