Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Sluit melding" het kruisje hiernaast te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer
Assortiment
Het team achter De Grote Hamersma proeft, beoordeelt en beschrijft de beste wijnen in de Nederlandse markt. Op jaarbasis worden er ruim 8000 wijnen geproefd. Alle wijnen met een score van een zeven of hoger verdienen een publicatie op de DGH-website. Tot ons grote genoegen ontvangen ook onze wijnen regelmatig mooie scores. Daar zijn wij natuurlijk trots op! Daarom treft u op deze pagina een overzicht van de wijnen in ons assortiment met een recente ronkende DGH-recensie. Nieuwsgierig? Bestel dan snel en oordeel zelf!
Van ongeduld trappelende touraine. Ongedurig wit fruit, knapperige appeltjes, glunderende grapefruit en stralende zuren.
Pittige, bijna spicy uitvoering. Rondom gevuld maar toch fris en vol energie.
Ochtendbloesem, midi-abrikoos, mandarijnenmelange, perzikvelletje, nocturne de nuit, herbes de Provence, cru classé.
Prettige huis-tuin-sloepentocht-rosé. Oogt luxe, smaakt beter dan alledaags. Fris rood fruit, lichtkruidig, frisse afdronk en lekker betaalbaar.
Pront, opgewonden wit uit de buurt van het Gardameer. Deze smaakt ook naar meer.
Rijpe perzik, abrikoos, tijm, bosaardbeitjes, de zachtheid van frambozenhaartjes, het bittertje van de sinaasappelschil, het zoete van grapefruit, friemelzuurtjes.
Kruidig, met marmeladebittertjes, droog en vlezig. Krijgt een compliment. Smaakt niet naar roze limonade maar naar wijn.
Een niet al te nerveuze sauvignon blanc. Perzik, rijpe appel, volle kruisbessen, wat meloen, zachte bitters en niet al te felle zuren.
Chinon met een glimlach op de lippen. Bessen. Kersen. En een zoetje.
De s van subtiel misschien? De s van snippertje abrikoos, de s van sinaasappelschilbittertje?
Zure kersjes, zure besjes, braampjes, fruit, fruit, fruit en het wil eruit.
Peer, amandel, perzik, zachte zuren, snufje groen. Droog, kwiek en sappig.
Vulkaanwijn. Wit fruit. Citrus. Nadrukkelijke peperigheid. Witlofbitters. Strak, mineraal, diepgang, energie, sluimerende kracht.
Puntige zuren, koelkastappels en watermeloen, frisse perzik en fijn-druivig. Laat dit de witte huiswijn zijn die je krijgt als je de bestelling hebt geplaatst 'mag ik een witte huiswijn?'
Vleeskersen, frambozen uit de categorie 'mag het ietsjes meer zijn?' en een likje vanille-yoghurt.
Viognier zet stevig in met bloemengeur, abrikoos en gember maar muscat laat zich niet verdringen.
Donkere inborst. Interessant doende cassis en zwart fruit met jeneverbes, tutti frutti, drop, kruidnagel en zwarte olijf.
Je verzint het niet, maar je wilt geproefd hebben. Nu hebben de abrikoosjes een tijdje hand in hand gelopen met yuzu: lekkere zuurtjes.
Trappelende besjes, kokette kersen, een soepel romigheidje, mild-mollig en een pepertje dat bij wijze van afscheid even in het puntje van je tong knijpt.
Fijne free style rhôneblend, vanwege de chenin blanc. Rijk, rijp, zacht en vlezig.
Pittige-frisse grauburgunder. Knapperige appel, koele peer, amandelbittertje, levendige zuren. Pik in, het is Winter.
Aldus levert Leverano een heel karakteristieke witte op. Met een bepaalde rokerigheid, eigenwijze bittertjes, amandeltjes, gedroogd geel fruit en klinkende zuren.
Rosé moet volgens hedendaagse normen bedeesd bleekroze blozen. Doet deze, maar ze is tevens kittig en grijpt je bij de kladden.
Eigenzinnig type. Cassis en pruim met peper. Aardbeien-frambozenconfiture, en toch niet te zoet.
Niks een handtamme witte. Turbine erop. Spicy, pittig, tintelend wit. Opvallend met een opvallend prijskaartje.
Rijp-fruitig, donkere kersen, zoethoutzoet plus een toefje kruidnagel. Een klein beetje merlot en syrah in de blend zorgen ervoor dat ie niet wegwaait.
Zuidelijke pinot noir met zowaar wat bourgogneklasse. Kersen met houvast, herfsttoontjes, fijne zuren en - hoezee!
Verkwikkend venkelfruit, meloenmootjes en die kenmerkende stoer-sappige amandel-, lof- en grapefruitbitters. Doet de speekselmotor op volle toeren draaien.
Rijp rood zomerfruit: kersen-aardbeien-frambozen. Veel sap, levendigheid, knappert en knispert en is mijlenver verwijderd van de inmiddels soms plichtmatige Provence look-a-likes.
Hedendaagse verschijning. Rijp en toch fris. Helder en toch gevuld. Pronkt wat zonder al te nadrukkelijk te worden.
Slow corbières. Lichte kruiderij, zacht mondgevoel, iets mandarijn, iets nectarine, het ruwe van een abrikozenvelletje, een licht roostertoontje klinkt door, vergezeld door lichte zuren.
Monter, onbekommerd en zuiver. Kleine appels, witte perzik, mandarijn, tropentoetsje, maar vooral fris, fris en fris.
Gesoigneerd, beschaafd en elegant rood fruit, een perzikvermoeden en herbes de Provence kruiderij.
Voordelen eigen account