De grootste ontdekking van de laatste tien jaar op het gebied van witte Bourgognes is waarschijnlijk Pierre-Yves Colin. In 2001 startte Pierre-Yves als micro négociant in “haute couture”wijnen. In die tijd werkte hij tevens voor zijn vader, de bekende en respectabele wijnboer Marc Colin uit Saint-Aubin.
Droge witte Bourgogne met een verfijnd aroma van rijp geel fruit, toast en eikenhout. De smaak is krachtig en fris. Een goede match met vis, gevogelte of kalfsvlees met roomsaus.
Droge witte Bourgogne met een verfijnd aroma van rijp geel fruit, toast en eikenhout. De smaak is krachtig en fris. Een goede match met vis, gevogelte of kalfsvlees met roomsaus.
Geurige Franse droge witte wijn met de geur van rijpe appel en bloemen. De smaak is fris en pittig. Mooie wijn bij schaal- en schelpdieren, visgerechten of de typische Bourgondische ‘jambon persillé'.
Prachtige witte Bourgogne met een open geur van appel, citroen, brioche en licht eiken. Vol en romig in smaak met puur citrusfruit en levendige zuren. De finale is aanhoudend met tonen van toast en boter.
Verfijnde mousserende witte wijn uit de Franse Bourgogne. De geur is licht fruitig en de smaak opvallend zachtdroog. Perfect als aperitief of bij feestelijke gelegenheden.
Strakdroge wijn met een delicate mousse en verfijnde geur van appel, grapefruit, limoen en brioche. Levendig fris in de smaak, met goede spanning en rijp citrusfruit. De finale is mooi zuiver en opwekkend.
Klassieke witte bourgogne, zonder eikenhoutrijping en met een zachte, volle en frisse smaak. Prima bij diverse visgerechten of lichte vlees- en gevogelteschotels, maar ook als aperitief.
Flesinhoud: 375 ml
Klassieke witte bourgogne, zonder eikenhoutrijping en met een zachte, volle en frisse smaak. Prima bij diverse visgerechten of lichte vlees- en gevogelteschotels, maar ook als aperitief.
Het familiedomein Albert Grivault wordt geleid door Michel Bardet en zijn dochter Claire. Michel Bardet is de kleinzoon van de stichter Albert Grivault. Tot begin jaren '80 werden de meeste druiven van het domein en vrac verkocht.
Meursault Les Narvaux onthult aroma's van citrusvruchten en stenige mineralen. In de mond is deze wijn ook fruitig met tonen van exotisch fruit, en heeft hij een aangename volle textuur en een zeer verfijnde balans.
The 2018 Echézeaux Grand Cru has a fragrant, perfumed bouquet with violet and iris petals infusing shimmering black cherry and wild strawberry fruit; touches of orange pith emerge with time.
Het Domaine Henri Boillot is ontstaan in 1885 en sinds 1975 stond de kleinzoon van de oprichter aan het roer. Hij richtte in 1995 ook de négoce op en stuwde het domein naar grote hoogte.
Dom. Coquard Loison-Fleurot is een (nog!) onbekende topproducent. Gevestigd in Flagey-Echézeaux in de Côtes de Nuits. Het familiebedrijf wordt geleid door Claire Fleurot en de wijnen gemaakt door Thomas Collardot. Hij heeft gewerkt bij Domaine Sylvain Cathiard voordat hij zich helemaal op zijn eigen wijnen ging concentreren.