Heldere rode tint met iets evolutie en een fraai aroma van rijpe kersen, kruiden en eikenhout. De smaak is elegant en evenwichtig van structuur met een aanhoudende afdronk van rijp rood fruit en vanilletonen. Heerlijke wijn bij niet al te kruidige schotels van gevogelte, kalfsvlees of groenteschotels.
Verfijnde, elegante champagne met de frisse geur van appel en lichtgeel fruit. De fijne mousse geeft de wijn een evenwichtige smaak. Prima als aperitief, goed passend bij fijne amuses of een licht voorgerecht met vis.
Lichtrode wijn uit de Franse Elzas, met een fris aroma van licht rood fruit. Dankzij de sappige smaak is deze wijn erg lekker als aperitief (wel even koelen). Ook goed bij koude schotels en vleeswaren.
The 2018 Echézeaux Grand Cru has a fragrant, perfumed bouquet with violet and iris petals infusing shimmering black cherry and wild strawberry fruit; touches of orange pith emerge with time.
Strogeel met een heldere, gouden glans en fijne, aanhoudende bubbels. Een verleidelijke neus met aroma's van rijpe perzik, sappige abrikoos en hints van geroosterde noten, allemaal omlijst door subtiele bloemige tonen.Op het gehemelte presenteert Fidèle extra Brut zich met een uitgesproken levendigheid en frisheid, waarbij de verfijnde zuurgraad in perfecte harmonie is met de fruitige tonen van citrus, groene appel en rode bessen.
Complexe, uiterst verleidelijke champagne met een delicate mousse en aroma’s van limoen, abrikoos, toast en nootmuskaat. De smaak is heerlijk verfrissend en tegelijk opvallend rijk. De finale is lang met een fijne amandeltoets. Prachtwijn om zo van te genieten of aan tafel te drinken, bijvoorbeeld bij een luxe en romig vis- of gevogeltegerecht.
Jeugdige, robijnrode wijn met een delicate geur van rode bes, framboos, kers, rozenbottel, toast en vuursteen. Lichtvoetige stijl met puur, klein rood fruit, levendig frisse zuren en fijne tannine. De finale is lang en finesserijk. Heerlijk bij gestoofd lam, kalfsvlees, cannelloni met vier kazen of paddenstoelenragout.
De nieuwste top-cuvée van Champagne Henriot vernoemd naar de Griekse godin van de dag en het licht. Montagne de Reims voor pinot noir en dan specifiek uit dorpen als Verzy, Verzenay en Mailly.
In 1999 besloot Joseph Phelps twee wijngaarden te kopen in Sonoma Coast, de Freestone wijngaarden. Het terroir in deze wijngaarden lenen zich perfect voor 'Bourgondische' wijnen. Momenteel maakt Phelps hier fantastische wijnen van Chardonnay en Pinot Noir.
Iets minder Gamay dan normaal (10% in plaats van 25%), de rest is Pinot Noir. Stevige, rijpe en warme bessenaroma’s met een hint van peper en een duidelijke ziltige toets.
Dom. Coquard Loison-Fleurot is een (nog!) onbekende topproducent. Gevestigd in Flagey-Echézeaux in de Côtes de Nuits. Het familiebedrijf wordt geleid door Claire Fleurot en de wijnen gemaakt door Thomas Collardot. Hij heeft gewerkt bij Domaine Sylvain Cathiard voordat hij zich helemaal op zijn eigen wijnen ging concentreren.
De druiven werden met de hand geplukt op 22° en 23° B, met de hand gesorteerd en ontsteelt maar niet verpletterd. De fermentatie van hele bessen vond plaats in open tanks, met tweemaal daags punch-downs.
Grandioze Pinot Noir om te drinken als alternatief voor serieuze rode Bourgogne. Met een complexe geur van rode bes, framboos, kers, peper en cacao. Elegant en puur in smaak met klein rood fruit, opwekkend frisse zuren en fluweelzachte tannine.