Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
  • meer
Zoek op beoordeling
  • meer

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Mousserende wijn

Mousserende wijn bevat koolzuurbelletjes, die ontstaan tijdens een tweede vergisting van de stille basiswijn. Die vergisting wordt op gang geholpen door wat suiker en gist aan de basiswijn toe te voegen. Zo’n tweede vergisting op fles wordt aangeduid als de traditionele of klassieke methode, terwijl een tweede vergisting op tank charmatmethode heet. De belletjes voelen niet alleen prettig aan in je mond, ze zijn ook ‘gevuld’ met smaak en voegen daardoor iets extra’s toe. Voorbeelden van mousserende wijn zijn champagne, crémant, cava, spumante en sekt. Buiten Europa maakt men sparkling wine, behalve in Zuid-Afrika, waar de mousserende wijnen in de categorie Vonkelwyn of Méthode Cap Classique vallen. Er zijn verschillende smaaktypen. Het standaardtype is brut, met maximaal 12 gram restzoet per liter. Wie droger wil, kiest extra brut (6 gram per liter) of brut nature (3 gram per liter). Zoetere versies zijn er ook: extra dry (tot 17 gram per liter), sec (tot 32 gram per liter), demi-sec (32-50 gram per liter) en doux (meer dan 50 gram per liter).


De Pró Cava Brut halve fles

Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.

Flesinhoud: 375 ml

WineLife
WineLife:

Janna: ‘Topglas! Warm-geel, vol en rijk met walnootbloesem, honing, acacia en frisse, onderliggende zuren.’ Sympa prijsje! Bij afname van 12 flessen krijg je een fikse korting.
90
James Suckling
JamesSuckling.com: 90 punten

A good, fruity Cava brut, showing green apples, minerals and chalk. Creamy bubbles on the palate with tangy flavors and an appetizing, zesty finish. Generous and well-balanced.
91
James Suckling
JamesSuckling.com: 91 punten

A lively wine, perfect for any occasion. It is fresh and crisp with a charming nose of citrus fruit, pears and honeysuckle. Medium-bodied with vivid acidity and fine bubbles. Drink now.

7,50

Vanaf 12 flessen 6,90 per fles

Elvia Cava Brut Ecológico

Fraaie Cava met nuances van geel fruit, wat toast en lichte kruiden in de geur; de smaak zet zacht en fris in en eindigt aromatisch en evenwichtig. Goed te combineren met koude vlees- of visschotels of met amuses bij het aperitief.

10,50

Vanaf 12 flessen 9,65 per fles

Royer Champagne Réserve Brut

Verfijnde, elegante champagne met de frisse geur van appel en lichtgeel fruit. De fijne mousse geeft de wijn een evenwichtige smaak. Prima als aperitief, goed passend bij fijne amuses of een licht voorgerecht met vis.

15,5
Perswijn
Perswijn: 15,5 punten

GEUR wit fruit, peer en perzik, meloen, rijpe appel. SMAAK elegant en sappig, milde zuren, opwekkend.
Goud
Challenge International

31,90

Vanaf 12 flessen 29,25 per fles

Elvia Cava Brut

Prima Cava met geel fruit, wat citrus en florale nuances in de geur. De smaak is rond, mild en eindigt met een frisdroge afdronk. Prima aperitief bij licht gekruide amuses, ook goed te combineren met koude visschotels.

9,95

Vanaf 12 flessen 9,15 per fles

Agrapart Champagne Grand Cru Avizoise Extra Brut 2015

Deze millésimé Champagne van rijzende ster Pascal Agrapart is absolute top. Gemaakt van 100% chardonnay van ruim 50 jaar oude stokken uit de beste wijngaarden van Avize. Met z’n houtrijping en maar liefst 5 jaar flesrijping een krachtige, complexe en mineralige champagne, met indrukwekkende lengte en jaren bewaarpotentieel.

97
Vinous
2019
Vinous: 97 punten

Ample and broad on the palate, the Avizoise is seriously impressive right out of the gate. So expressive today, the 2019 will only improve over time.
95
Parker
2018
The Wine Advocate: 95 punten

Opening in the glass to reveal scents of walnut, pastries and ripe orchard fruit, it is full-bodied, ample and layered with excellent concentration, bright acidity and a long, sapid finish.
94
Parker
2017
The Wine Advocate: 94 punten

Medium to full-bodied, broad and vinous, it's layered and concentrated, with a textural core of fruit animated by a pretty pinpoint mousse. It's a highpoint of the range this year.
94
Vinous
2017
Vinous: 94 punten

Dried pear, lemon peel, chamomile, white flowers, sage and dried herbs build effortlessly.

135,20 per fles

Agrapart Champagne Grand Cru Vénus Brut Nature 2015

Vénus is niet alleen de prestigecuvée van Agrapart, maar ook een van de meest indrukwekkende Champagnes van de streek. Gemaakt van 100% single vineyard chardonnay en zonder toegevoegde suiker, is dit een mineralige, complexe, welhaast Bourgondische Champagne.

97
Vinous
2019
Vinous: 97 punten

The Venus is another striking wine in this range. Seamless and layered in the glass, the Vénus has so much to offer. All the elements are so well balanced, so totally put together.
96
Parker
2018
The Wine Advocate: 96 punten

It is a harmonious wine with an intensely chalky profile, laden with bright acids. Agrapart’s desire to capture freshness and precision is very well realized in this edition.
17,5
Jancis Robinson
2017
JancisRobinson.com: 17,5 punten

Intensity and concentration from the first molecule out the glass to the last molecule lingering on the tongue. The length on this is extraordinary!
95
Parker
2017
The Wine Advocate: 95 punten

Aromas of white flowers, sweet stone fruits and fresh hazelnuts, followed by a medium to full-bodied, layered and pillowy palate with a mineral, fine-boned profile and a long, saline finish.

207,95 per fles

Agrapart Champagne Grand Cru Vénus Brut Nature 2016

Vénus is niet alleen de prestigecuvée van Agrapart, maar ook een van de meest indrukwekkende Champagnes van de streek. Gemaakt van 100% single vineyard chardonnay en zonder toegevoegde suiker, is dit een mineralige, complexe, welhaast Bourgondische Champagne.

207,75 per fles

Agrapart Champagne Grand Cru Expérience Brut Nature 2016

De Expérience is een zeer zeldzame en absoluut unieke champagne van de hand van rijzende ster Pascal Agrapart. Hij is er met zijn Expérience als eerste in geslaagd een zeer pure champagne te produceren, zonder enige toevoeging van gisten of suikers.

264,60 per fles

825,00 per fles

2.050,00 per fles

Alleen in de winkel te koop

Laurent-Perrier Brut Millesime 2012

Ten eerste is het jaar 2008 een vintage jaar par excellence. Alles klopte! De oogst begon half september onder droge en koude omstandigheden, perfect weer voor gezonde druiven die aantrekkelijke Chardonnays en Pinot Noirs opleverden.

120,00 per fles

Champagne

Cossy Cuvee Eclat Brut

Champagne Cossy Cuvee Eclat is voortgekomen uit het befaamde Champagnehuis 'Champagne Cossy'. Hoewel Sophie Cossy sinds de afgelopen tien jaar de leiding heeft, gaat de oorsprong van dit huis terug tot 1764, toen de allereerste wijnranken hun intrede deden in de familie Cossy.

35,50 per fles

Even geduld a.u.b.