Mousserende wijn bevat koolzuurbelletjes, die ontstaan tijdens een tweede vergisting van de stille basiswijn. Die vergisting wordt op gang geholpen door wat suiker en gist aan de basiswijn toe te voegen. Zo’n tweede vergisting op fles wordt aangeduid als de traditionele of klassieke methode, terwijl een tweede vergisting op tank charmatmethode heet. De belletjes voelen niet alleen prettig aan in je mond, ze zijn ook ‘gevuld’ met smaak en voegen daardoor iets extra’s toe. Voorbeelden van mousserende wijn zijn champagne, crémant, cava, spumante en sekt. Buiten Europa maakt men sparkling wine, behalve in Zuid-Afrika, waar de mousserende wijnen in de categorie Vonkelwyn of Méthode Cap Classique vallen. Er zijn verschillende smaaktypen. Het standaardtype is brut, met maximaal 12 gram restzoet per liter. Wie droger wil, kiest extra brut (6 gram per liter) of brut nature (3 gram per liter). Zoetere versies zijn er ook: extra dry (tot 17 gram per liter), sec (tot 32 gram per liter), demi-sec (32-50 gram per liter) en doux (meer dan 50 gram per liter).
Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.
Flesinhoud: 375 ml
Fraaie Cava met nuances van geel fruit, wat toast en lichte kruiden in de geur; de smaak zet zacht en fris in en eindigt aromatisch en evenwichtig. Goed te combineren met koude vlees- of visschotels of met amuses bij het aperitief.
Prima Cava met geel fruit, wat citrus en florale nuances in de geur. De smaak is rond, mild en eindigt met een frisdroge afdronk. Prima aperitief bij licht gekruide amuses, ook goed te combineren met koude visschotels.
Verfijnde, elegante champagne met de frisse geur van appel en lichtgeel fruit. De fijne mousse geeft de wijn een evenwichtige smaak. Prima als aperitief, goed passend bij fijne amuses of een licht voorgerecht met vis.
Mousserende witte wijn uit Duitsland met een verfijnd aroma van appel, abrikoos en citrus. Krachtig en frisdroog van smaak. Lekker als feestelijk aperitief of bij gerookte zalm.
Geurige, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, gemaakt van proseccodruiven. De smaak is zacht, droog en mild, de geur heerlijk fruitig. Uitstekend als aperitief, maar ook heerlijk bij koude visschotels.
Fruitige frizzante met aroma’s van bloesem, appel, peer en meloen. Toegankelijk, sappig en soepel van smaak, met een zachte mousse. De finale is mild en elegant. Perfect om te drinken als feestelijk aperitief, of als begeleider van borrelhapjes, salade met gerookte vis of dim sum.
Ruinart Blanc de Blancs Second Skin is een bijzondere champagne gemaakt van 100% Chardonnay, afkomstig uit de beste wijngaarden van de Champagne-regio. De kalkrijke bodems van de Côte des Blancs geven de druiven frisheid en finesse.
Frisse mousserende witte wijn uit Zuid-Afrika met de geur van fijn fruit, appel en licht toast. De smaak is vol, droog en aangenaam evenwichtig. Prima als aperitief, maar ook zeer geschikt bij kleine en verfijnde amuses.
Alvear Twist Fino Spritz – Spaans, sprankelend & zomers lekker Zin in een zonnige Spaanse apero? De Alvear Twist Fino Spritz is jouw frisse go-to deze zomer. Gemaakt van Fino sherry, bruiswater en een funky mix van sinaasappel, munt, elderflower en bergamot.
Dom Pérignon Vintage 2015 is een champagne uit de Champagne AOC, geproduceerd door Dom Pérignon / Moët & Chandon. De blend is vrijwel gelijk verdeeld: ca. 51% Pinot Noir en 49% Chardonnay.
Dom Pérignon P2 is een vintage champagne (Brut) van de Maison Dom Pérignon, samengesteld uit Pinot Noir en Chardonnay. P2 staat voor “Plénitude 2”, het tweede uitstel van dégorgement, waarbij de wijn ten minste 15 à 20 jaar sur lies rijpt vóór vrijgave.
Dom Pérignon P2 is een vintage champagne (Brut) van de Maison Dom Pérignon, samengesteld uit Pinot Noir en Chardonnay. P2 staat voor “Plénitude 2”, het tweede uitstel van dégorgement, waarbij de wijn ten minste 15 à 20 jaar sur lies rijpt vóór vrijgave.